Ugrás a tartalomra

az Ablon Gateway irodaháza

leguan küldte be máj 26, 2013 időpontban
Létrehozás
2006
Létrehozás intervallum
- 2008

Az Árpád-híd pesti lehajtója és a Dunavirág utca által közrefogott sávban 2006. május és 2008. február között épült fel az Ablon ingatlanfejlesztő cég Gateway Office Park elnevezésű irodaháza. Tervező: dr. Fekete Lajos és Fazekas Artur  (Citinvest kft.), kivitelező: Budapesti Építő és Szerelő (BUSZER) Zrt.

A területen már korábban felépült két hatalmas irodaház (Duna Tower és Erste Európa Torony, mindkettő 15 emeletes) szigorú, egybefüggő hasábjaitól, „csupaüveg” homlokzataitól eltérően a Gateway izgalmasan dinamikus látványú. A kb. 200 méter hosszúságú homlokzata – egybefüggő térfal helyett –   franciaudvarokkal,  döntött és eltérően forgatott ferde síkokkal és sarokélekkel, igen változatos ablakkiosztásokkal, az üveg- és kőlapburkolatok változatos ritmusával figyelemkeltően mozgalmas hatást nyújt. ---- A  három, H-alaprajzú, nyolcemeletes torony a földszinti, összefüggő tetőkerttel fedett „lepényből” nő ki, az első emeleten egy-egy nyaktaggal összekötve. Ezek az összekötők nagy belmagasságú, üvegfalú konferenciateremként, közösségi helyként használhatók.
Az épület összesen 35900 m2-es bérelhető területe változatos oszthatóságra, elkülönülő vagy egybefüggő iroda-kialakításokra ad módot.

Tervezte
dr. Fekete Lajos és Fazekas Artur
Kivitelezte
Budapesti Építő és Szerelő (BUSZER) Zrt.
Cím

Dunavirág u. 2-4
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok